XLIX Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

LA NOSTRA HISTÒRIA

“Hi havia una vegada un petit ogre que es deia Shrek, que vivia amb els seus pares al costat  d’un gran arbre. Era un lloc bastant desagradable, però era feliç, perquè als ogres els agraden les coses desagradables. El dia del seu aniversari, els seus pares el van asseure per parlar amb ell, tal com tots els ogres fan amb els seus fills des de fa cents d’anys…”

LAPÒNIA

Lapònia és una comèdia sobre les mentides, il·lusions, estereotips i tòpics culturals que anem rebent des de la infantesa. Amb un dia de Nadal a Lapònia a l’espera d’un Pare Noel que no acaba d’arribar, com a escenari, l’obra repassa les tradicions, l’educació i els valors familiars de dues famílies amb molts secrets amagats.

SOMNIS DE TEATRE

Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights s’hi allotgen: l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre; l’actriu a qui els dies de glòria s’han acabat; l’actriu que s’abandona a la desesperació davant dels obstacles; l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema, i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama. Totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.

CÀSTING

La Isabel, una actriu en hores baixes, organitza un sopar amb el seu marit, l’Àngel, que és guionista, i l’ex parella d’aquest, la Susanna, productora de cinema. L’actor Dídac Martínez és convidat a la vetllada amb la intenció que protagonitzi la pel·lícula que estan muntant. Un inesperat esdeveniment, però, capgirarà el transcurs de la nit.

EL COIX D'INISHMAAN

Irlanda, 1934. En un poble de costa de l’illa d’Inishmaan, en front de la costa occidental irlandesa, la vida s’exalta quan descobreixen que un famós productor de Hollywood rodarà una pel·lícula a les Illes d’Aran:
Els homes d’Aran.

L’argument ens mostra tot un seguit de personatges extraordinaris que formen part d’una còmica comunitat mesquina i despietada a través del viatge dels seus habitants, però especialment de Billy Clavin, per escapar de la seva avorrida vida, cap a un futur ple d’esperança i nous descobriments.

HISTÒRIA

El 16 de juny de 1944 la Gestapo afusellà trenta membres de la resistència francesa a Saint-Didier-de-Formans. Setanta anys més tard, un estudiant rep l’encàrrec d’investigar els fets. Un relat sobre les dificultats de conèixer i entendre tant el passat llunyà com el present més íntim.

EL DIARI D'ANNA FRANK

El “Diari d´Anna Frank” reflecteix la forma de pensar i de viure d’una nena: Anna Frank. Ella és jueva i es veu obligada a conviure durant dos anys en el reduït espai d´unes golfes per refugiar-se de la persecució nazi. La convivència s’organitza a base d’horaris, sacrificis, torns… i també per la por i angoixa de ser descoberts. Dins d’aquest ambient, l’Anna viu el despertar de l´adolescència amb la rebel·lia pròpia d’una generació que creu que pot millorar el món. Però sobretot, l’Anna vol transmetre el seu ideal “Jo crec, malgrat tot, que les persones són bones en el fons del seu cor”.

VICTÒRIA

Victòria no és només un nom de dona, és una metàfora dels petits triomfs dels ciutadans d’una pobra, trista, bruta i desesperada Barcelona de l’any 1951, acabada de sorgir de la repressió i la postguerra.

Personatges i situacions que ens acosten a temps remots, en plena dictadura franquista, on la por era la protagonista, però on l’amor i l’esperança també hi eren presents.

ESTRÈS

Tres amigues es troben en una magnífica casa de camp per passar un cap de setmana. Una d’elles acaba de patir un desengany sentimental que li provoca estrès, i la seva germana i l’assenyada amiga de l’ànima la volen ajudar i consolar…

Que estàs disposada a fer per una bona amiga? T’has deixat mai portar per un impuls? Quins són els límits del que està bé i el que està malament? Es poden prendre decisions en moments d’estrès? Són preguntes que es plantejaran les tres amigues que, en un efecte bola de neu, les portarà a una situació cada cop més complicada i inversemblant.

CYR@NO

A la redacció del diari NÚVOL s’hi creuen cada jorn

l’actualitat i el seu entorn.

Velles amistats, enceses rivalitats.

Rapsodes de l’article, algun heroi invisible.

Amors no confessats, hostalers un xic despistats.

Comentaris amb molta sorna, gent que marxa i que torna.

Algun glop de ratafia i, sobretot… Molta, molta, poesia!!